Goed jongvee opfokken is een kunst. Kalveren met diarree of hoestende kalveren kosten veel tijd en geld. Als kalveren gezond opgroeien geven ze als melkkoe meer en langer melk. Zorgen voor gezonde kalveren is bovendien leuker en makkelijker. Goed voor de boer, en goed voor het welzijn van het kalf!

Hoe kom je tot een ideale opfok? Hoe pakken collega’s dat aan? Dit kun je leren in de online cursus JongveeSignalen, die je nu wordt aangeboden door de Duurzame Zuivelketen. In de cursus krijg je:

• 36 korte filmpjes boordevol informatie en praktische tips
• Een checklist om je eigen jongveeopfok te verbeteren
• Een forum om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met andere melkveehouders

De cursus kun je bekijken met je partner, medewerker of stagiair. Je hebt een jaar lang toegang tot de video’s waardoor je deze kan bekijken of terugkijken op een moment dat het jou uitkomt. De filmpjes duren tussen de 5 en 20 minuten. Ook de checklist en het forum zijn het hele jaar toegankelijk.

Normaal kost deze cursus € 300. De Duurzame Zuivelketen biedt je dit programma nu aan voor een eenmalige eigen bijdrage van € 29. Er zijn slechts 1.000 pakketten beschikbaar voor alle melkveehouders in Nederland, dus wees er snel bij.

Voor wie: alleen voor melkveehouders (check via UBN)
Kosten: € 29 (in plaats van € 300)
Taal: Engels, met Nederlandse ondertiteling
Start inschrijving: 12 maart 2018
Voor inschrijven klik hier

Leer weer eens wat nieuws! Een betere jongveemanager worden? Ga voor een gezondere start voor al je kalveren. Schrijf je in vanaf 12 maart voor JongveeSignalen!