Begin dit jaar bood de Duurzame Zuivelketen, een samenwerking tussen NZO en LTO Nederland, een online training over jongveeopfok aan voor Nederlandse melkveehouders. De Duurzame Zuivelketen verlengd deze actie en biedt nog 500 melkveehouders de mogelijkheid om mee te doen aan de training.

De focus op jongvee

Een goed begin is het halve werk. Met aandacht voor jongveeopfok voorkom je problemen als kalversterfte, hoesten, diarree en de groeidip. Goed voor het welzijn van het kalf, maar ook goed voor de toekomst. Gezonde kalveren leven gemiddeld langer en hebben een hogere levensproductie.

 

Positieve reacties van melkveehouders

Inmiddels hebben al ruim 500 melkveehouders zich aangemeld voor de online training. De reacties van de eerste groep deelnemers zijn zeer positief:

  • “Het is laagdrempelig en je kan het in je eigen tijd doen. Ideaal!”
  • “Heel veel dingen weet je wel, maar nu wordt ook geleerd hoe je het praktisch kan uitvoeren”
  • “Vooral het stuk over biestvoorziening is erg goed”.

Deze melkveehouders hebben naar aanleiding van de cursus simpele verbeteringen doorgevoerd, met positieve resultaten als gevolg.

Actie verlengd

Met behulp van de Duurzame Zuivelketen kunnen melkveehouders de online training ‘JongveeSignalen’ nu voor € 29 aanschaffen, in plaats van de gebruikelijke € 300. Ook geïnteresseerd? Schrijf je in via: www.cowsignals.com/jongvee. Er is nog ruimte voor 500 melkveehouders en op=op.

 

TERUG NAAR OVERZICHT