Op het land van boerin Marije Klever in Utrecht-De Meern heeft een blauwe reuzengrutto zijn thuis gevonden. Wie op de A12 richting het oosten rijdt, ziet deze bijzondere vogel bij de kruising met de A2 op zijn nest zitten. Met dit opvallende object van kunstenaar Robbert van der Horst, vragen Nederlandse boeren aandacht voor hun inspanningen om boerenvogels een goed thuis te geven.

Melkveehoudster Marije Klever stelde een stukje van haar land beschikbaar om het publiek te laten zien wat boeren allemaal doen. “Op mijn bedrijf ben ik al jaren actief voor boerenvogels. De vogels horen hier net zo thuis als mijn 100 koeien. Vaak zijn de inspanningen die boeren doen voor vogels maar voor een enkeling zichtbaar. Met deze actie willen we iedereen laten zien wat wij samen als boeren doen voor vogels en voor de biodiversiteit van ons landschap.”

Medio 2017 is de Duurzame Zuivelketen gestart met een icoonproject over boerenlandvogels om zichtbaar te maken hoe de zuivelsector bijdraagt aan biodiversiteit. In de community “Ik doe mee met .. slimme vogels” laten melkveehouders zien hoe zij zich inzetten voor boerenlandvogels.

Volg alle verhalen via Twitter en Facebook.

TERUG NAAR OVERZICHT